Ringleidingversterker

Een ringleidingversterker zorgt dat het audiosignaal van uw radio of televisie wordt omgezet naar een magnetisch signaal dat uw hoortoestel opvangt en dat vervolgens wordt omgezet naar een signaal dat u goed kunt verstaan. Een ringleidingversterker bestaat uit een ‘versterker’ – in dit geval uw audiosysteem – en een inductielus. De inductielus is een draad op de grond. Als u binnen de lus staat of zit, wordt het geluid van uw radio of tv opgevangen en omgezet naar geluid dat u goed hoort. Het grote voordeel is dat u het volume niet steeds harder of zachter hoeft te zetten en naar een constant geluidsniveau kunt luisteren.

Wat is het voordeel van een ringleidingversterker?

Bij een ringleiding voor thuis wordt het geluid direct bij het gehoorapparaat van de slechthorende getoond. Hierdoor kan het geluid niet versterkt of verzwakt worden door omgevingsfactoren. Het is een zuiver geluid zonder ruis. Galmt de ruimte heel erg? Dan haalt de ringleidingversterker de galm eruit waardoor het geluid helder klinkt.

De meeste slechthorende hebben grote problemen om verschillende geluiden van elkaar te onderscheiden. Omdat het oor gevoeliger is, horen slechthorende achtergrondlawaai of geroezemoes net zo hard als het geluid waar het omgaat. Juist als iemand zacht praat of de muziek zacht staat, is het heel lastig om de verschillende geluiden van elkaar te onderscheiden. De ringleidingversterker filtert dit geluid en zorgt dat het achtergrondlawaai en de omgevingsgeluiden worden weg gefilterd.  

Productaanbod ringleidingversterker


Sorteer op:

Zowel voor thuis gebruik als buitenshuis

Een ringleidingversterker kunt u zowel thuis als buitenshuis gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een concertzaal of bij een theatervoorstelling. Als u de ringleidingversterker buitenshuis wilt gebruiken, wordt het audiosignaal van de versterker of microfoon opgepikt en versterkt. Als in openbare ruimte een inductielus is aangelegd, wordt dat aangegeven met Ringleiding aanwezig. Zo weet u als slechthorende dat u zonder problemen kunt genieten van de voorstelling of de spreker goed kunt verstaan.