Vaste seniorentelefoons


Sorteer op:

 Naar boven

HearPlanet is de specialist op het gebied van seniorentelefoons. Het assortiment bestaat uit telefoons voor ouderen, slechthorenden en dementerenden. Alle telefoons in onze webshop zijn uitgerust met functies die je op een reguliere vaste huistelefoon niet zal vinden. Ben je op zoek naar een senioren telefoon voor jezelf, je ouders of een bekende? Dan vind je die bij HearPlanet.

Wat kan een vaste seniorentelefoon allemaal?

Allereerst zijn onze telefoons allemaal uitgerust met een extra luid volume. Dit geldt voor zowel het beltoonvolume als het spraakvolume. Daarnaast zijn de telefoons voorzien van grote knoppen en een groot display en/of fototoetsen. Met de meeste modellen kun je ook nog handsfree bellen. De modellen in onze webshop hebben allemaal verschillende functies en specificaties, zodat iedereen bij ons kan slagen. 

Weet je nou niet precies welke telefoon geschikt is in jouw situatie? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier. Daarnaast kun je ons op werkdagen telefonisch bereiken op 088 530 6099. Om te bepalen welke geluidsversterking het meest geschikt is kun je het spraakversterkingsoverzicht raadplegen.

De verschillen tussen geluidsversterking op een vaste telefoon

Je komt op onze website verschillende termen tegen zoals: beltoonvolume, boost-functie en spraakversterking. Maar wat betekent dit nou precies?

Beltoonvolume

Dit is het volume wat je hoort als je gebeld wordt. Bij alle telefoons is dit in te stellen naar je persoonlijke voorkeuren. De telefoons zijn voorzien van een traploze of trapsgewijze volume instelling. In de meeste gevallen heb je ook nog de mogelijkheid de beltoon en de hoge, midden of lage tonen aan te passen.

Spraakversterking

Dit is het volume wat je door de hoorn hoort. Bij alle telefoons kun je dit aanpassen tot een bepaald maximum. Daarnaast zijn de telefoons ook uitgerust met een zogeheten “Boost”. Bij het activeren van deze functie komt er nog een extra spraakversterking bovenop het reguliere volume. Afhankelijk van de mate van gehoorverlies kun je kiezen tussen o.a. +30, +35, +40, +50 en +60 dB. Waarbij als vanzelfsprekend een hogere versterking bij een hogere mate van gehoorverlies past. Let op! Bij de meeste telefoons dien je de ‘Boost” tijdens ieder telefoongesprek te activeren. Er zijn enkele modellen waarbij je deze functie “altijd aan” kunt laten staan.

Handsfree functie

Er is veel vraag naar een handsfree functie zodat de hoorn niet gebruikt hoeft te worden. Bijna alle vaste seniorentelefoons zijn uitgerust met deze functie. Je moet er rekening mee houden dat het volume van de handsfree functie bij alle telefoons even hard is. De “Boost” heeft hier dus geen invloed op.

Je vaste telefoon uitbreiden met meerdere toestellen

Het kan zijn dat je naast een vaste telefoon nog meerdere toestellen in huis wil plaatsen. Dit kan door voor een combi set met draadloze DECT handset(s) te kiezen. De vaste telefoons sluit je aan op het telefoonnet en de draadloze handset kun je in huis plaatsen waar je maar wil. Het is niet mogelijk om extra handsets met iedere vaste telefoon te koppelen. Ook is het niet mogelijk om meerdere vaste telefoons met elkaar te koppelen. Wil je nou gebruik maken van meerdere vaste seniorentelefoons? Dan is dit mogelijk als je of meerdere aansluitingen hebt of wanneer je de kabel splitst bij de bron. Dit kan een modem of de aansluiting in de muur zijn. Om de kabel te splitsen kun je een zogeheten RJ11 splitter kopen bij de bouwmarkt. Hierop kun je twee of meer telefoonkabels aansluiten en zo je netwerk met vaste telefoons creëren.

Bekende merken bij HearPlanet

Onze collectie bestaat voornamelijk uit telefoons van de merken Amplicomms, Swissvoice en Geemarc. Deze merken zijn gespecialiseerd in het produceren van communicatiemiddelen voor senioren, slechthorenden en dementerenden. Naast Vaste Telefoons vind je bij HearPlanet ook Draadloze Telefoons (DECT) en Mobiele Telefoons. Hulmiddelen om bijvoorbeeld de televisie beter te verstaan kun je vinden in de categorie Audio en Televisie.

Schrijf jezelf in voor de HearPlanet nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen, de nieuwste producten en andere nieuwtjes die met het gehoor te maken hebben? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van HearPlanet.

Wees niet bang dat je mailbox wordt overspoeld met nieuwsbrieven van HearPlanet. Wij sturen ongeveer één keer per maand een nieuwsbrief naar onze abonnees. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven doe je eenvoudig door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken. Heb je suggesties, tips of ideeën? Dan kun je deze aan ons doorgeven via het formulier op onze website.