Garantie

De producten van HearPlanet hebben een garantietermijn van 1 of 2 jaar na aankoop. De garantietermijn is afhankelijk van het artikel en is aangegeven in de beschrijving van het desbetreffende artikel.

Bij een garantietermijn kan geen aanspraak gemaakt worden indien:

  • Verkeerd gebruik door de gebruiker.
  • Verkeerde reparaties door niet geautoriseerde dealers.
  • Het defect ontstaan is door val-, stoot-, vocht- en/of drukschade.
  • Na de bepaalde fabrieksgarantie.

Retouren

Het kan gebeuren dat bij aanschaf van een artikel het niet voldoet aan de verwachting. Dit kan zijn doordat het artikel niet naar behoren werkt. Bij HearPlanet kan een artikel geruild of geretourneerd worden als dat binnen 14 dagen na aankoop wordt gemeld. Het is wel van belang dat het product compleet is en in de oorspronkelijke verpakking zit (indien redelijkerwijs mogelijk). Producten die beschadigd of niet compleet zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking. Niet alle artikelen kunnen geruild worden. Zie uitzonderingen op de bedenktermijn voor een overzicht van uitgesloten artikelen.

Uitzonderingen
De volgende artikelen kunnen niet geruild en/of geretourneerd worden:

  • Verbruiksartikelen zoals beschermfolie of reinigingsvloeistof (indien geopend), of die geïnstalleerd of geregistreerd zijn.
  • Artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden zoals kussens, oordopjes en in-ear-headsets waarvan de verpakking geopend is.
  • Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen.
  • Artikelen of verpakkingen die beschadigd of incompleet zijn.
  • Simkaarten, al dan niet in combinatie met hardware.

Je kunt het artikel zonder opgaaf van redenen, maar inclusief -indien redelijkerwijze mogelijk- toebehoren en accessoires en de factuur/pakbon in de originele verpakking, gefrankeerd sturen naar:

HearPlanet
T.a.v.: retouren
Nijverheidsweg 23E
3641 RP Mijdrecht

Via deze link open je het standaard retourformulier van Webshop Keurmerk waarbij wij zijn aangesloten. Dit formulier kun je gebruiken om je retour bij ons aan te melden.

Omruilen

Na een correcte retournering van een artikel en constatering van het defect wordt het artikel (indien voorradig) kosteloos vervangen. 

Geld terug

HearPlanet vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij HearPlanet aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. HearPlanet gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument. 

Klachtenafhandeling

HearPlanet levert producten van hoge kwaliteit en streeft naar 100% klanttevredenheid. Mocht je een klacht of opmerking hebben, dan kun je contact met ons opnemen per e-mail, info@hearplanet.nl, of bellen op 088-530 6099. Onze medewerkers van de afdeling klachten zullen de klacht beoordelen en proberen deze naar ieders tevredenheid op te lossen. Na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een bevestiging. Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden. Mocht de behandeling van je klacht meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte brengen. Indien je dit niet op prijs stelt, dan kun je ook altijd contact opnemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk, waar wij bij zijn aangesloten. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage. Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.