Tinnitus kussen: beter slapen met oorsuizen

Als je last hebt van oorsuizen of fantoomgeluid (officiële benaming: tinnitus) kan dat je nachtrust behoorlijk aantasten. Inslapen is niet eenvoudig wanneer je last hebt van een permanente piep in je oren. Het speciaal ontwikkelde tinnitus-kussen verbetert de nachtrust door het inslapen makkelijker te maken. Het gevolg is dat je uitgeruster wakker wordt en ook overdag beter kunt omgaan met het oorsuizen.

Val makkelijker in slaap dankzij het Tinnitus hoofdkussen

Sound Pillow helpt je met inslapen en zorgt ervoor dat je 's nachts weer echt uitrust. Diep in dit hypo-allergene hoofdkussen zijn kleine speakers verwerkt die zijn aangesloten op een MP3-speler (of eigen smartphone). HearPlanet levert de Sound Pillow los of compleet met een gebruiksvriendelijke MP3-speler met gepatenteerde muziek en geluidsopnames die speciaal ontwikkeld zijn voor tinnitus-patiënten. De 18 uur aan speciale muziek en geluiden zijn ontwikkeld door Dr. Harry Henshaw en bevatten onder andere natuurgeluiden, stereo relaxmuziek, witte, roze en blauwe ruis. Deze geluiden en muziek maskeren uw oorsuizen en geven de hersenen de rust die nodig is om in slaap te vallen.

Productaanbod tinnitus kussen

Ook geschikt bij andere slaapproblemen

De Sound Pillow is niet alleen een uitkomst wanneer je last hebt van tinnitus. Ook bij slaapproblemen door bijvoorbeeld stress, posttraumatische gevoelens, psychische ervaringen, burn-out of verslaving kan een Sound Pillow uitkomt bieden.

Wat is Tinnitus?

tinnitus slaapproblemenTinnitus is een verzamelbenaming voor geluiden die worden waargenomen, maar waarvoor geen externe bron kan worden aangewezen. Dit wordt ook wel "fantoomgeluid" genoemd. Er kunnen allerlei soorten geluiden worden gehoord, maar de bekendste vormen van tinnitus zijn wel de piep of fluittoon. 

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van een piep of fluittoon in de oren. Deze ontstaat vaak na een langdurig verblijf in een lawaaiige omgeving, bijvoorbeeld door luide muziek, windgeruis op de motor of door kluswerkzaamheden in huis. In de meeste gevallen houdt het oorsuizen minuten tot uren of soms enkele dagen aan, en verdwijnt deze daarna. In sommige gevallen blijft de tinnitus en kan het zijn dat je er permanent, dag en nacht, last van hebt. 

Slaapproblemen oplossen met het tinnitus-kussen

Permanente tinnitus is een probleem dat niet moet worden onderschat. Mensen die lijden aan een permanent oorsuizen hebben vaak last van een slechte nachtrust en oververmoeidheid. In sommige ernstige gevallen leidt het zelfs tot arbeidsongeschiktheid. Een effectieve behandeling bestaat helaas niet: veel patiënten ondergaan jarenlang vele behandelingen zonder succes. 

Daarom wordt vaak gezocht naar producten die het leven met tinnitus vereenvoudigen. De Sound Pillow is een product dat mensen die last hebben van oorsuizen helpt om in te slapen. Met gepatenteerde geluidsopnames en muziek wordt de piep in uw oren gemaskeerd. Bovendien zijn de geluidsopnames speciaal ontwikkeld om de hersenen tot rust te brengen en zodoende het inslapen eenvoudiger te maken.

Ook als de tinnitus vanzelf weggaat, is het fantoomgeluid toch een teken van een blijvende gehoorbeschadiging. Voorkomen is beter dan genezen. Wees dus zuinig op je gehoor, en gebruik gehoorbescherming tijdens het uitgaan (bijvoorbeeld in de discotheek, op festivals en bij een concert), tijdens het motorrijden en wanneer je in de bouw werkt of thuis aan het klussen bent.

Schrijf jezelf in voor de HearPlanet nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen, de nieuwste producten en andere nieuwtjes die met het gehoor te maken hebben? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van HearPlanet.

Wees niet bang dat je mailbox wordt overspoeld met nieuwsbrieven van HearPlanet. Wij sturen ongeveer één keer per maand een nieuwsbrief naar onze abonnees. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven doe je eenvoudig door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken. Heb je suggesties, tips of ideeën? Dan kun je deze aan ons doorgeven via het formulier op onze website.