Tinnitusmaskeerders

Tinnitus is een gehoorbeschadiging waarbij iemand last heeft van zogenaamd fantoomgeluid: geluid dat niemand anders dan hijzelf kan horen. Vaak uit tinnitus zich in de vorm van bijvoorbeeld een pieptoon, fluittoon of bromtoon. Je kent misschien wel de zogenaamde piep in de oren na een tijdlang in een lawaaiige omgeving te zijn geweest. Hoewel de piep op zich al een aanwijzing is voor een permanente gehoorbeschadiging gaat deze piep in de meeste gevallen binnen enkele uren weer weg.

Sommige mensen hebben minder geluk. Bij hen blijft de piep (of fluit- of bromtoon) permanent aanwezig, op elk moment van de dag. Zij lijden aan de aandoening tinnitus, ook wel oorsuizen genaamd. Mogelijke gevolgen van tinnitus zijn:

  • Verminderde concentratie
  • Slaapproblemen: problemen met inslapen, te weinig slaap
  • Vermoeidheid, depressie, irritatie
  • Bijbehorende emoties zoals boosheid, woede en onmacht
  • Storing in communicatie en sociale contacten

Een ander bijkomend probleem is dat tinnitus door buitenstaanders niet te zien, niet te horen en vaak niet te begrijpen is. Het is soms moeilijk voorstelbaar wat het voor iemand betekent om tinnitus te hebben. Onkunde of onbegrip in de omgeving kan leiden tot aanvullende spanningen en irritaties. Al met al is tinnitus een aandoening die veel invloed kan hebben op het leven van de patiënt.

Tinnitus genezen blijkt vaak onmogelijk

Er zijn allerlei behandelingen tegen tinnitus. Sommige mensen die last hebben van oorsuizen hebben er al talrijke geprobeerd. Meestal is dit zonder succes. In de behandeling van tinnitus wordt meestal ingezet op een combinatie van ontspanning, een hoortoestelaanpassing en het maskeren van de tinnitus. 

Wat te doen tegen oorsuizen?

HearPlanet is een gespecialiseerde webshop in hoorhulpmiddelen. Mensen die last hebben van oorsuizen bieden we een bewezen effectieve hulpmiddel waarmee de tinnitus kan worden gemaskeerd.

  • Sound Pillow + MP3-Speler: het tinnitus hoofdkussen helpt u beter in te slapen en de MP3-Speler verbetert uw slaapkwaliteit met gepatenteerde geluidsopnames. Door een betere nachtrust bent u ook overdag beter in staat met uw oorsuizen om te gaan.

Productaanbod tinnitusmaskeerders

 

Uw tinnitusmaskeerder bestellen bij HearPlanet?

Uw tinnitusmaskeerder kunt u bestellen in de HearPlanet webshop. Daarbij profiteert u van enkele voordelen:

  • Gratis bezorging al vanaf €30,-
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld? Vandaag nog verzonden!

Onze medewerkers staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Wil je meer weten over bovenstaande producten, neem gerust contact met ons op!