AHO Servicekit
AHO Servicekit instructies
AHO Servicekit
AHO Servicekit instructies

AHO Servicekit

Met deze set vervang je zelf eenvoudig de slangetjes van je hoortoestellen. Wanneer je achter-het-oor hoortoestellen draagt, is het belangrijk de slangetjes regelmatig te vervangen. De slangetjes zorgen ervoor dat het geluid vanuit de hoortoestellen optimaal binnenkomt in je oren. Ook hebben hoortoestel slangetjes invloed op het draagcomfort van de toestellen. De kwaliteit van het geluid en het draagcomfort verminderen wanneer de slangetjes aan vervanging toe zijn. Je merkt dit doordat de slangetjes uitdrogen, verkleuren en krimpen. Ons advies is om de slangetjes ten minste één keer per maand te vervangen.

Zelf de slangetjes van je hoortoestellen vervangen

Wist je dat je de slangetjes eenvoudig zelf kunt vervangen? In slechts 4 stappen zijn je hoortoestellen voorzien van nieuwe slangetjes. 

  1. Snij of knip de slang op de juiste lengte
  2. Maak het uiteinde van de slang wijder met de uitbuigtang
  3. Spray met Freeze op het verwijde gedeelte van de slang tijdelijk te fixeren
  4. Plaats het verwijde gedeelte om de toonbocht van het hoortoestel. Verwarm het stukje slang met je vingers totdat deze zich om de toonbocht vormt en weer vast blijft zitten.

Voer bovenstaande stappen ook uit om het andere uiteinde van de slang aan het oorstukje te bevestigen. Bij HearPlanet koop je een complete set om de slangetjes zelf te vervangen.

Ook voor LIHO hoortoestellen met op maat gemaakt oorstukje

Draag je een hoortoestel met de luidspreker in het oor en heb je een op maat gemaakt oorstukje dat periodiek grondig moet worden gereinigd? Ook dit kun je zelf als je de juiste spullen in huis hebt om het oorstukje weer op je hoorstoestellen te bevestigen.

  1. Snij of knip een stukje slang van minstens drie cm (de ene kant recht afgesneden, de andere kant schuin afgesneden).
  2. Maak het recht afgesneden uiteinde van de slang wijder met de uitbuigtang.
  3. Spray met Freeze om het verwijde gedeelte van de slang tijdelijk te fixeren.
  4. Plaats het verwijde gedeelte om de luidspreker van het hoortoestel. Verwarm het stukje slang met je vingers totdat deze zich om de luidspreker vormt en weer vast blijft zitten.
  5. Schuif nu de kant met het schuin afgesneden stukje slang door het oorstukje en plaats zo het oorstukje weer op de speaker. 
  6. Snij het uitstekende stukje slang langs het oorstukje af.

Inhoud van de set

De set voor het vervangen van de slangetjes bevat een uitbuigtang, Freeze Spray, een mesje en transparante hoortoestel slang.  

Hoortoestel Slang

Transparante PVC hoortoestel slang (2,0 x 3,1 mm). De lengte van de slang is 1 meter. 

Afbreekmesje

Met het mesje snijd je de slang nauwkeurig af op de gewenste maat.

Uitbuigtang

Met de uitbuigtang kun je de slang van je hoortoestellen een stukje oprekken. door de slang een beetje op te rekken, kun je deze eenvoudiger over de nippels van de toonbocht of het oorstukje schuiven. De uitbuigtang is onmisbaar wanneer je zelf de slangetjes vervangt.

Freeze Spray

Freeze spray gebruik je in combinatie met de slang uitbuigtang. Na het oprekken van de hoortoestelslang kun je deze tijdelijk fixeren met de Freeze Spray. Het bevriezen zorgt ervoor dat je de slang eenvoudiger over de toonbocht nippel of je oorstukje schuift. Vervolgens verwarm je het slangetje met je vingers totdat deze goed aansluit.

Let op: dit product bevriest de huid binnen enkele seconden. Bewaar Freeze Spray dus buiten bereik van kinderen.

Specificaties

Categorie:Onderhoud Hoortoestellen
Merk:HearPlanet

AHO Servicekit

Zelf slangetjes vervangen Klaar in 4 stappen Eenvoudig in gebruik
69,90