Moet ik een 2G, 3G of 4G telefoon kopen?

Wanneer je hebt besloten om een nieuwe mobiele telefoon te kopen, is het handig om te weten op welk mobiel netwerk je bent aangesloten. Heb je nog geen simkaart dan kun je zelf een keuze maken uit de verschillende providers. In onderstaande afbeelding kun je zien of jouw netwerk geschikt is voor de mobiele telefoon die je op het oog hebt, of bij welke provider je een simkaart kunt aanschaffen om je nieuwe telefoon te kunnen gebruiken.

Kan ik 2G gebruiken op een 3G telefoon?

Ja! 3G mobiele telefoons schakelen automatisch over op het 2G netwerk wanneer er geen 3G netwerk beschikbaar is. Je moet er wel rekening mee houden dat de geluidskwaliteit minder kan zijn en het internet trager is. Omgekeerd is het niet mogelijk om met een 2G telefoon gebruik te maken van het 3G netwerk.

Ondersteuning van 2G en 3G netwerken in Nederland

*Peildatum is januari 2021. Controleer voor de zekerheid de website van de provider voor de meest actuele informatie. Aan dit overzicht zijn geen rechten te ontlenen.
Bron: KPN
Bron: Vodafone

Afbouw van 2G en 3G netwerken in België

Belgische providers als Base, Orange (Mobistart) hebben nog geen officiële data van uitfaseren bekend gemaakt.
Proximus en Telenet ondersteunen 2G tot ten minste 2025. 

Bestellen bij HearPlanet

  • Levering uit voorraad; vandaag voor 15:00 besteld is nog dezelfde dag verzonden
  • Veilig bestellen en betalen via iDeal of een andere betaalmethode
  • Geen verzendkosten vanaf € 30,-

Onze mobiele telefoons die 4G ondersteunen

De meeste mobiele telefoons voor senioren zijn geschikt voor het 4G netwerk. Belangrijk om te weten is dat deze toestellen niet alleen gebruik maken van 4G voor data toepassingen zoals WhatsApp, maar ook voor het bellen. Mobiele telefoons voor ouderen die 4G ondersteunen zijn dus ook na 2025 nog te gebruiken.

Let op! Maak je gebruik van het T-Mobile netwerk, dan kun je uitsluitend een mobiele telefoon gebruiken die het 4G netwerk ondersteunt.


Sorteer op:


Ben je op zoek naar iets anders?

Schrijf jezelf in voor de HearPlanet nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen, de nieuwste producten en andere nieuwtjes die met het gehoor te maken hebben? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van HearPlanet.

Wees niet bang dat je mailbox wordt overspoeld met nieuwsbrieven van HearPlanet. Wij sturen ongeveer één keer per maand een nieuwsbrief naar onze abonnees. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven doe je eenvoudig door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken. Heb je suggesties, tips of ideeën? Dan kun je deze aan ons doorgeven via het formulier op onze website.