Knops oordoppen / gehoorbeschermers

Knops oordoppenMet Knops heb je een revolutionaire en unieke oordop/gehoorbeschermer in handen. Met deze oordop regel je per oor het volume, terwijl er geen gebruik wordt gemaakt van elektronica of batterijen.

Knops is volledig analoog en akoestisch en heeft 4 volumestanden, waartussen je eenvoudig zelf kunt kiezen door aan de volume button te draaien. De demping van het geluidsniveau varieert tussen de 0, 10, 20 en 30 dB. Een gehoorbeschermer met behoud van een geluidskwaliteit, die je versteld laat staan!


Sorteer op:

Veelgestelde vragen over Knops

Maakt Knops gebruik van batterijen of andere elektronica?

Nee, Knops is volledig analoog en akoestisch en heeft geen batterijen of andere elektronica nodig. Dit betekent dat Knops altijd en overal te gebruiken is zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over eventuele lege batterijen

Kan ik Knops als draadloze oordopjes gebruiken om muziek af te spelen?

Deze versie van Knops ondersteunt het afspelen van muziek niet. Maar er zijn plannen om een versie te ontwikkelen die het afspelen van muziek ondersteunt.

Wat is het bereik van de volumeregeling?

De Knops hooroplossing is ontworpen om het volume te verminderen met maximaal 10 dB, 20 dB en 30 dB.

Kan het volume van beide oren afzonderlijk worden aangepast?

Ja. Je kunt het volume onafhankelijk regelen met de volumeknop op elk oor.

Hoe verandert Knops het volume van je omgeving?

Knops gebruikt meervoudig afgestemde akoestische filters. De filters gebruiken natuurlijke akoestische resonanties voor afstemming en akoestische wrijving voor demping. Dit betekent dat het “echte” geluid wordt gefilterd, dezelfde kwaliteit wordt behouden en het volume wordt verlaagd afhankelijk van het volumeniveau dat je op dat moment gebruikt.

Is het mogelijk om een gesprek te voeren met Knops in mijn oren?

Ja. Met de volumeknop kun je het volume onmiddellijk regelen. Je kunt het volume aanpassen en een normaal gesprek voeren. Bij een volume aanpassing naar de stand van 0 dB hoor je het geluid, zoals je gewend bent.

Kan ik muziek luisteren met Knops in?

Nou en of, Knops is ontwikkeld door muzikanten! Naast hun passie voor muziek maken zij zich hard voor het belang van gehoorbescherming tijdens het luisteren naar (harde) muziek. Daar Knops  nagenoeg een vlakke demping over de verschillende frequenties biedt, zul je versteld staan van het behoud van de geluidskwaliteit van de muziek. Een optimaal gehoor maakt dat je ultiem kunt blijven genieten van het luisteren naar muziek.

Is het mogelijk om Knops te gebruiken bij het schieten/op een schietterrein?

Ja, je kunt Knops gebruiken op het schietterrein. Zorg ervoor dat je tijdens het schieten de Knops op de vierde stand zet, zodat de bescherming van je oren maximaal is (30dB).

Maakt Knops gebruik van ruisonderdrukkingstechnologie?

In plaats van ruisonderdrukkingstechnologie met behulp van elektronica, gebruikt Knops natuurlijke akoestische resonanties voor afstemming en akoestische wrijving voor demping van geluidsgolven. Knops geeft vergelijkbare resultaten als ruisonderdrukkingstechnologie, doordat je het volume in meerdere stappen kunt verlagen. De laatste (vierde) stand is uitstekend voor isolatie.

Ik heb tinnitus. Zal Knops mij helpen?

De Knops hooroplossing is ontworpen om het volume over het hele frequentiebereik te verminderen. Dit helpt de ontwikkeling van tinnitus en gehoorverlies te voorkomen. Knops is niet ontworpen om iets tegen reeds bestaande tinnitus te doen, anders dan het voorkomen van verdere ontwikkeling van tinnitus.

Ik ben gevoelig voor ruis en/of harde geluiden. Biedt Knops mij verlichting?

Jazeker, Knops kan je juist helpen. Met Knops kun je het volume van de omgeving met meerdere instellingen naar wens aanpassen (0 dB, 10 dB, 20 dB en 30 dB). Op deze manier kun je met Knops ruis wegfilteren en het volume van luide geluiden verlagen.

Mijn oren zijn erg klein/groot. Hoe weet ik of Knops past?

Er is uitgebreid getest om de kwaliteit van de pasvorm voor de meeste oren te garanderen, daarom zijn we ervan overtuigd dat Knops bij nagenoeg iedereen past.

Zal Knops niet uit mijn oren vallen?

Nee, Knops heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor deze goed in je oren blijft zitten. Met behulp van de plug, de vorm van de basis en de kleine zeppelin-vorm aan de achterkant van de basis blijft Knops op zijn plek, ongeacht of je springt of snel je hoofd draait.

Kan ik Knops inhouden als ik ga slapen?

Knops is niet specifiek ontwikkeld om mee te slapen. Het zal waarschijnlijk geen probleem zijn om Knops in te houden als je op je rug slaapt. Het is echter moeilijk te voorspellen hoe comfortabel het is als je op je zij slaapt.

Kun je Knops schoonmaken?

Ja. Het wordt aangeraden om de Knops inclusief schuimtips na ieder gebruik te reinigen. Met de speciaal voor gehoorbescherming ontwikkelde, desinfecterende reinigingsdoekjes maak je Knops niet alleen schoon, maar desinfecteer je deze ook. Goed onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van Knops en voorkomt daarnaast ook het ontstaan van bijvoorbeeld een ontsteking in de gehoorgang.

Wat is het gewicht van Knops?

Het gewicht is minder dan 10 gram per stuk, dus ongeveer 20 gram per paar.

Wordt Knops geleverd in een beschermhoes?

Ja. Er is een handzaam hard beschermhoesje ontworpen, waarin Knops wordt geleverd.