Onderhoud Hoortoestellen

Uw hoortoestel komt dagelijks in aanraking met zweet, vuil en transpiratievocht. Goed onderhoud zorgt dat u geen last krijgt van een geïrriteerde gehoorgang. Ook heeft regelmatig schoonmaken een gunstig effect op de werking en levensduur van uw hoortoestel.

Het onderhoud van uw hoortoestel kunt u helemaal zelf uitvoeren. In onze webshop vindt u producten waarmee u uw hoortoestel kunt schoonmaken. Veilig voor uw oren én uw oorstukjes! 

Hoortoestel schoonmaken met Cedis

In onze webshop vindt u een uitgebreid aanbod reinigingsproducten van het kwaliteitsmerk Cedis. Daaronder zijn bijvoorbeeld reinigingsbekers, reinigingssprays, doekjes, spiraalborstels, reinigingstabletten en ook complete sets, voor zowel In Het Oor (IHO) als Achter Het Oor (AHO) hoortoestellen.

IHO Voordeelpakketten    AHO Voordeelpakketten

Snelle levering uit voorraad!

Alle hoortoestel onderhoudsproducten van HearPlanet zijn standaard op voorraad. Bestel je op werkdagen vóór 15:00 in onze webshop, dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verzonden. Vanaf € 30,- verzenden wij je bestelling gratis.


Tips voor het schoonmaken van uw hoortoestel

Uw hoortoestel is u waarschijnlijk veel waard. In het belang van de werking, levensduur én de gezondheid van uw oren adviseren wij u het toestel goed te onderhouden. We delen graag een aantal tips met u voor het schoonmaken van uw hoortoestel.

  • Wrijf het hoortoestel dagelijks schoon met een zachte, droge doek of tissue. Dat doet al veel voor het draagcomfort en de hygiëne!
  • Maak uw hoortoestel nooit schoon met alcohol, oplossingsmiddelen of gewone schoonmaakmiddelen. Deze kunnen uw hoortoestel aantasten en/of veroorzaken irritatie wanneer ze in aanraking komen met de huid.
  • Eens per 2-3 weken voert u een grondige reiniging van uw hoortoestel uit. Dit kan met de hand, bijvoorbeeld met één van onze voordeelpakketten, of met een systeem voor elektrisch reinigen en/of drogen. Reinigingsstations hebben twee voordelen: u heeft er geen omkijken naar, en veel reinigingssystemen zijn uitgerust met UV-C licht dat uw oorstukjes tevens desinfecteert.
  • Reinig uw hoortoestel het liefst boven een zachte ondergrond, bijvoorbeeld een handdhoek op tafel. Zo voorkomt u schade aan uw hoortoestel wanneer het onverhoopt uit uw handen valt.

Hoortoestel beschermen

Hoortoestellen schoonmaken is essentieel om de levensduur te maximaliseren. Maar behalve het schoonmaken van uw hoortoestel is ook de bescherming van groot belang voor de levensduur. Uw hoortoestellen zijn een kostbaar bezit. Bekijk daarom ook onze zeer betaalbare hoortoestel-hoesjes van EarGear.

Lees meer over hoortoestel onderhoud