Onderhoud Hoortoestellen

Je denkt er misschien niet bij na, maar je hoortoestel komt dagelijks in aanraking met zweet, condens, overig vocht en vuil. Door je gehoorapparaat consequent te drogen en schoon te maken, voorkom je dat je gehoorgang geïrriteerd of ontstoken raakt. Daarnaast zorg je er met goed onderhoud ook voor dat je hoortoestellen beter blijven functioneren en langer mee gaan.

Bij HearPlanet vind je alle producten om je gehoorapparaat zelf te onderhouden. Als je advies wilt, kun je altijd contact met ons of met een audicien in je eigen omgeving opnemen.

Snel uit voorraad leverbaar!

Alle hoortoestel onderhoudsproducten van HearPlanet zijn standaard op voorraad. Als je op werkdagen vóór 15:00 bestelt, dan word je pakketje nog dezelfde dag verzonden. Bestellingen vanaf € 30,- versturen wij gratis. 

Met Cedis of EARS2U je gehoorapparaat schoonmaken

Zowel het Duitse Cedis als ons eigen label EARS2U biedt een complete lijn in kwalitatieve reinigings- en droogartikelen. De reinigingsproducten van Cedis zijn ook nog eens desinfecterend. Verkrijgbaar zijn bijvoorbeeld reinigingsbekers, reinigingssprays, doekjes, spiraalborstels, reinigingstabletten, maar ook complete sets, voor zowel In Het Oor (IHO) als Achter Het Oor (AHO) hoortoestellen.

Tips voor het schoonmaken van je gehoorapparaat.

Je hoortoestel is een waardevol bezit, niet alleen kostbaar maar ook onmisbaar. Voor een optimale werking en levensduur plus een goede gezondheid van je oren, adviseren wij je om het toestel goed te onderhouden. Vocht in je hoortoestel kan zomaar leiden tot uitval van je gehoorapparaat. Dit overkomt veel mensen juist tijdens de vakantie in een warm of vochtig klimaat. We delen graag onze tips met je.

  • Maak je gehoorapparaat dagelijks schoon met de speciale vochtige reinigingsdoekjes en  wrijf deze daarna droog met een zachte droge doek of tissue. Dit draagt zonder twijfel bij aan het draagcomfort en de hygiëne. De meeste speciale reinigingsdoekjes zijn ook nog eens desinfecterend.
  • Droog je hoortoestel bij voorkeur iedere nacht. Je kunt hiervoor een droogbeker of een elektrische droogdoos gebruiken. Deze laatste is ook verkrijgbaar met UV-C licht, waardoor bacteriën worden gedood.
  • Reinig een oorstukje eens per twee weken intensief met de reinigingstabletten.

Absoluut niet doen:

  • Maak je gehoorapparaat nooit schoon met alcohol, oplossingsmiddel of gewone schoonmaakmiddelen. Dit kan je hoortoestel aantasten of tot irritatie in de gehoorgang leiden.

Hoortoestel beschermen

De levensduur van je gehoorapparaat is niet alleen afhankelijk van goed onderhoud, maar natuurlijk ook van bescherming. Stel je je hoortoestel regelmatig bloot aan wat extremere omstandigheden qua weer, sport, zweet etc. denk dan eens aan het gebruik van de praktische hoortoestel-hoesjes van EarGear.

Lees meer over hoortoestel onderhoud