Vervang regelmatig de slangetjes van je hoortoestellen

Wanneer je achter-het-oor hoortoestellen draagt, ben je er vast mee bekend dat de slangetjes regelmatig vervangen moeten worden. Het vervangen van de slangetjes zorgt ervoor dat het geluid van de hoortoestellen optimaal binnenkomt in je oren. Tevens zorgen nieuwe slangetjes voor een hoger draagcomfort.

Na verloop van tijd drogen slangetjes van hoortoestellen uit waardoor ze verkleuren, hard worden en krimpen. Naast het effect op het geluid wat je oren binnenkomt, vermindert dit ook het draagcomfort. 

Zelf de slangetjes van je hoortoestellen vervangen

Wist je dat je de slangetjes eenvoudig zelf kunt vervangen? In slechts 4 stappen zijn je hoortoestellen voorzien van nieuwe slangetjes. 

  1. Snij of knip de slang op de juiste lengte
  2. Maak het uiteinde van de slang wijder met de uitbuigtang
  3. Spray met Freeze op het verwijde gedeelte van de slang tijdelijk te fixeren
  4. Plaats het verwijde gedeelte om de toonbocht van het hoortoestel. Verwarm het stukje slang met je vingers totdat deze zich om de toonbocht vormt en weer vast blijft zitten.

Voer bovenstaande stappen ook uit om het andere uiteinde van de slang aan het oorstukje te bevestigen. Bij HearPlanet koop je een complete set om de slangetjes zelf te vervangen.

Ook voor LIHO hoortoestellen met op maat gemaakt oorstukje

Draag je een hoortoestel met de luidspreker in het oor en heb je een op maat gemaakt oorstukje dat periodiek grondig moet worden gereinigd? Ook dit kun je zelf als je de juiste spullen in huis hebt om het oorstukje weer op je hoorstoestellen te bevestigen.

  1. Snij of knip een stukje slang van minstens drie cm (de ene kant recht afgesneden, de andere kant schuin afgesneden).
  2. Maak het recht afgesneden uiteinde van de slang wijder met de uitbuigtang.
  3. Spray met Freeze om het verwijde gedeelte van de slang tijdelijk te fixeren.
  4. Plaats het verwijde gedeelte om de luidspreker van het hoortoestel. Verwarm het stukje slang met je vingers totdat deze zich om de luidspreker vormt en weer vast blijft zitten.
  5. Schuif nu de kant met het schuin afgesneden stukje slang door het oorstukje en plaats zo het oorstukje weer op de speaker. 
  6. Snij het uitstekende stukje slang langs het oorstukje af.

Sorteer op:

Schrijf jezelf in voor de HearPlanet nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen, de nieuwste producten en andere nieuwtjes die met het gehoor te maken hebben? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van HearPlanet.