Oorsmeer verwijderen

U wilt het liefst makkelijk en snel oorsmeer verwijderen. Dat lijkt ons logisch. De meeste mensen gebruiken een wattenstaafje voor oorsmeer verwijderen, maar dit kan gehoorschade opleveren. Wist u dat? Met een wattenstaafje duwt u het oorsmeer namelijk verder het oor in, tegen het trommelvlies, wat irritatie en ontstekingen kan veroorzaken. U kunt beter kiezen voor het verwijderen van oorsmeer met een cerumpen (Earscratcher) of Audispray, omdat dit veilig is voor uw oren.

Productaanbod oorsmeer verwijderen

Oorsmeer verwijderen: waarom en hoe?

Naast het zichtbare deel van de gehoorgang hoeft oorsmeer meestal niet te worden verwijderd. Het heeft een praktische functie en leidt meestal niet tot problemen. Onder invloed van aanleg, stress of angst kunt u echter last hebben van overtollig oorsmeer. Het gevolg daarvan kan zijn dat uw oor verstopt raakt. Een andere reden om uw oorsmeer te willen verwijderen is uit hygiënisch oogpunt wanneer u gebruik maakt van een hoortoestel.

Oorsmeer verwijderen is niet geheel zonder gevaar. Veel mensen peuteren met een vinger of met wattenstaafjes tot diep in het oor. Daardoor wordt het oorsmeer teruggeduwd richting het trommelvlies en kunnen proppen ontstaan. Anderen peuteren met scherpe voorwerpen tot diep in de gehoorgang. Berucht zijn bijvoorbeeld de paperclips, die door hun nikkelgehalte niet alleen leiden tot irritatie, maar die ook een gevaar vormen voor het trommelvlies. Tot slot nog de huismiddeltjes, die tot irritatie en een aangetaste oorsmeerproductie kunnen leiden.

Wat is oorsmeer?

Oorsmeer is een substantie die meestal geel tot donkerbruin van kleur is. Oorsmeer kan nat zijn, maar ook kleverig of zelfs droog en brokkelig. De officiële naam voor oorsmeer is "cerumen". De meeste mensen vinden het goedje behoorlijk vies en zijn zich nauwelijks bewust van de functie. Het vette oorsmeer beschermt de gehoorgang tegen vocht. Bovendien zorgt oorsmeer ervoor dat vuil en stofjes van buitenaf niet doordringen tot in het oor. Bij de meeste mensen zijn oren zelfreinigend. Het oorsmeer komt vanzelf naar buiten. Natuurlijk is het geen smakelijk gezicht als oorsmeer zichtbaar is in de gehoorgang. Het voorzichtig schoonmaken van het zichtbare deel van de gehoorgang is dan ook geen enkel probleem. 

Oorsmeer verwijderen met een cerumenpen (Earscratcher)

Een cerumenpen is een instrument waarmee u oorsmeer op een veilige manier uit de gehoorgang verwijdert. De cerumenpen beschikt over een lusje dat precies lang genoeg is om de gehoorgang goed schoon te maken zonder risico op beschadiging van het trommelvlies. Het lusje is gemaakt van roestvrijstaal (rvs), een materiaal dat door het lichaam goed verdragen wordt zonder kans op overgevoeligheid of allergie. 

Oorsmeer verwijderen met Audispray

Ook vindt u in onze webshop Audispray. Audispray is een 100% natuurlijk product op basis van microbiologisch zeewater. Audispray lost het oorsmeer op. Met name voor gebruikers van een hoortoestel is deze spray een prettige manier om het oor goed schoon te houden. Het veilige en effectieve gebruik van dit product is bewezen.

Assortiment producten om oorsmeer te verwijderen

Wilt u uw oorsmeer verwijderen, kies dan altijd voor een veilige methode. De producten uit onze webshop kunnen probleemloos worden gebruikt zonder kans op irritatie of oorschade.