Oren schoonmaken

Met het schoonmaken van de oren zorg je voor een vrije gehoorgang. Dit is niet alleen hygiënisch maar zorgt er ook voor dat je goed kunt blijven horen. Om je oren op een veilige manier te reinigen is het belangrijk dat je alleen de daarvoor bestemde producten gebruikt. 

In de webshop van HearPlanet koop je eenvoudig de juiste producten om je oren te reinigen en verzorgen. Je kunt je gehoorgang bijvoorbeeld reinigen en het oorsmeer oplossen met een oorspray. Om oorsmeer veilig te verwijderen kun je een EarScratcher of cerumenpen gebruiken. Heb je last van droge, geïrriteerde of jeukende oren? Gebruik dan een olie om dit te verhelpen en te voorkomen. 

Productaanbod oren schoonmaken

Veilig oorsmeer verwijderen

Gebruik bijvoorbeeld een EarScratcher of Cerumenpen in plaats van een wattenstaafje of paperclip. Met een wattenstaafje kun je het oorsmeer juist verder je gehoorgang induwen waardoor er proppen ontstaan en je oren verstopt raken. Ook pluisjes van wattenstaafjes kunnen achterblijven en zorgen voor ontstekingen. Door het gebruik van een paperclip of ander scherp voorwerp bestaat de kans op een beschadiging aan je trommelvlies.  

Oplossen van oorsmeer

Je kunt overtollig oorsmeer eenvoudig oplossen door gebruik te maken van een oorspray zoals Audispray of Odinell Spray. Met deze 100% natuurlijke sprays los je het oorsmeer op. Met een doekje kun je het oorsmeer eenvoudig uit je gehoorgang vegen of uit je oor halen met bijvoorbeeld de EarScratcher.

Het verzorgen van je oren

Een droge, jeukende of geïrriteerde gehoorgang kun je verhelpen en voorkomen door een olie of gel te gebruiken. Wanneer je hoortoestellen draagt kun je deze producten ook gebruiken om het oorstukje gemakkelijker in je gehoorgang te plaatsen. 

Meer informatie over het schoonmaken van je oren

 Naar producten

Schrijf jezelf in voor de HearPlanet nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen, de nieuwste producten en andere nieuwtjes die met het gehoor te maken hebben? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van HearPlanet.

Wees niet bang dat je mailbox wordt overspoeld met nieuwsbrieven van HearPlanet. Wij sturen ongeveer één keer per maand een nieuwsbrief naar onze abonnees. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven doe je eenvoudig door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken. Heb je suggesties, tips of ideeën? Dan kun je deze aan ons doorgeven via het formulier op onze website.