Oren schoonmaken

Bij de meeste mensen is het nodig het oor regelmatig schoon te maken. Zeker wanneer u gebruik maakt van een hoortoestel en uit oogpunt van hygiëne graag regelmatig uw gehoorgang schoonmaakt. Wilt u uw oren schoonmaken, dan raden we u aan dit op een veilige manier te doen. Gebruik liever geen wattenstaafje, maar een cerumenpen of Audispray.

Veilige methode om oren schoon te maken

Gelukkig zijn er voldoende middelen op de markt waarmee u uw oor op een veilige manier kunt schoonmaken. Zo kunt u denken aan een oorspray, zoals bijvoorbeeld Audispray. Dit is een 100% veilig en natuurlijk product dat uw gehoorgang schoonmaakt en oorsmeer oplost. Ook vindt u in onze webshop de cerumenpen. Dit is een hulpmiddel om oorsmeer te verwijderen zonder risico op beschadiging van het trommelvlies. Zo kunt u uw oren schoonmaken op een veilige manier!  

Productaanbod oren schoonmaken


Wattenstaafjes kunnen gehoorschade veroorzaken

Uw gehoorgang schoonmaken doet u beter niet door diep in uw oor te pulken met uw vingers of wattenstaafjes. Hiermee duwt u oorsmeer dieper het oor in en kunnen proppen ontstaan. Ook is er een risico op aantasting van het trommelvlies of ontstekingen. Gebruik ook geen scherpe voorwerpen in uw oor. Een paperclip is bijvoorbeeld een erg slecht idee, niet alleen vanwege kans op irritaties door nikkel, maar ook omdat u daarmee diep in het oor en aan het trommelvlies beschadigingen kunt veroorzaken. Bij het schoonmaken van je gehoorgang is het dus van belang om voorzichtig te werk te gaan.

Meer informatie over oren schoonmaken