Hoortoestellen schoonmaken

Je gebruikt je hoortoestellen dagelijks, daarmee komen de hoortoestellen in aanraking met vuil, oorsmeer en zweet. Hierdoor wordt de werking van de toestellen beïnvloed en kan er irritatie optreden in de gehoorgang. Goed onderhoud van je hoortoestellen is dus belangrijk, niet alleen voor het comfort en de hygiëne maar ook voor de levensduur van de toestellen.

In Het Oor (IHO) hoorapparaten

In Het Oor gehoorapparaten kun je dagelijks schoonmaken met een droge, zachte doek of tissue. Bekijk dagelijks of de microfoonopeningen van je toestel schoon zijn. Zijn deze verstopt, reinig ze dan van binnen naar buiten. Andersom kun je de microfoon beschadigen. Het hele oorstukje kun je eens per 2-3 weken grondig reinigen met de speciaal daarvoor bedoelde reinigingsproducten. HearPlanet heeft een In Het Oor reinigingsset samengesteld. Deze set vormt een volledige basis voor een grondige reiniging van je hoortoestellen.

Achter Het Oor (AHO) hoorappraten

Bij hoorapparaten die je achter het oor draagt, doe je er goed aan deze regelmatig schoon te maken met een tissue of een zachte, droge doek. Dit kan dagelijks, bijvoorbeeld voor je het hoortoestel in doet. Het oorstukje en de ventilatieopening maak je bij voorkeur dagelijks schoon met een spiraalborsteltje. Eens in de 2 a 3 weken kun je het gehele oorstukje reinigen. HearPlanet heeft een Achter Het Oor reinigingsset samengesteld met de producten die je nodig hebt bij het reinigen van de hoortoestellen.

Productaanbod gehoorapparaat schoonmaken


Sorteer op:

Hoorapparaat reinigen

Het schoonmaken van je hoortoestellen is met de juiste producten een fluitje van een cent. Cedis bied je een omvangrijk aanbod reinigingsproducten, waaronder reinigingsbekers, reinigingstabletten, spiraalborsteltjes, reinigingsspray en doekjes. 

Hoortoestel drogen

Voor het drogen van je hoortoestellen heeft Cedis ook gespecialiseerde producten ontwikkeld. Een droogbeker, perslucht of een blaasbalg en/of droogcapsules kun je gebruiken bij het drogen van je hoortoestellen.

Elektrisch reinigen en drogen

Er zijn ook diverse reinigingsstations waarmee het reinigen en/of drogen van je hoortoestel geheel wordt geautomatiseerd. Reinigingssystemen voeren eerst een grondige reiniging uit met speciale vloeistof. Daarna wordt het gehoorapparaat gedroogd met circulerende warme lucht. Tot slot zijn veel van deze systemen uitgerust met UV-C licht waarmee je hoortoestellen worden gedesinfecteerd. 

Onderhoud gehoorapparaat

Vocht en vuil zorgen ervoor dat je gehoorapparaat minder goed functioneert en kan bovendien irritatie van je gehoorgang veroorzaken. Voor een goed onderhoud van gehoorapparaten hebben we een aantal tips: 

  • Wrijf je gehoorapparaat dagelijks goed schoon met een zachte, droge doek of tissue.
  • Maak je hoorapparaat nooit schoon met alcohol, oplosmiddelen of gewone schoonmaakmiddelen. Deze tasten het gehoorapparaat aan of veroorzaken irritatie wanneer deze producten met je huid in aanraking komen. 
  • Zorg voor een zachte ondergrond tijdens het schoonmaken van je hoortoestellen. Als je hoortoestellen per ongeluk vallen, zal dit schade voorkomen.

Bescherm uw hoorapparaat

Bescherm je gehoorapparaat met onze kleurrijke Ear Gear hoortoestel-hoesjes. Met een leuk en handig hoesje verleng je de levensduur van je gehoorapparaat

Online bestellen bij HearPlanet

Je hoortoestellen schoonmaken met gespecialiseerde producten van HearPlanet? Je profiteert van de volgende voordelen:

  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden
  • Veilig bestellen en betalen via iDeal
  • Gratis verzenden vanaf € 30,-

» Bekijk alle reinigingsproducten

Schrijf jezelf in voor de HearPlanet nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen, de nieuwste producten en andere nieuwtjes die met het gehoor te maken hebben? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van HearPlanet.

Wees niet bang dat je mailbox wordt overspoeld met nieuwsbrieven van HearPlanet. Wij sturen ongeveer één keer per maand een nieuwsbrief naar onze abonnees. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven doe je eenvoudig door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken. Heb je suggesties, tips of ideeën? Dan kun je deze aan ons doorgeven via het formulier op onze website.