Gehoorapparaat schoonmaken

Uw gehoorapparaat gebruikt u dagelijks en komt daarmee dagelijks in aanraking met vuil, oorsmeer en transpiratievocht. Dat beïnvloedt de werking van uw gehoorapparaat en kan ook irritatie veroorzaken in uw gehoorgang. Een goed onderhoud van uw hoorapparaat is dus belangrijk, niet alleen voor uw eigen comfort maar ook voor de levensduur van uw hoortoestel. 

In Het Oor (IHO) hoorapparaten

In Het Oor gehoorapparaten kunt u dagelijks schoonmaken met een droge, zachte doek of tissue. Bekijk dagelijks of de microfoonopeningen van uw toestel schoon zijn. Zijn deze verstopt, reinig ze dan van binnen naar buiten. Andersom kunt u de microfoon beschadigen. Het hele oorstukje kunt u eens per 2-3 weken grondig reinigen met de speciaal daarvoor bedoelde reinigingsproducten. HearPlanet heeft speciaal voor u een In Het Oor reinigingsset samengesteld. Deze set vormt een volledige basis voor een grondige reiniging van uw hoorapparaat.

Achter Het Oor (AHO) hoorappraten

Bij hoorapparaten die u achter het oor draagt, doet u er goed aan deze regelmatig schoon te maken met een tissue of een zachte, droge doek. Dit kan dagelijks, bijvoorbeeld voor u het hoortoestel in doet. Het oorstukje en de ventilatieopening maakt u bij voorkeur dagelijks schoon met een spiraalborsteltje. Eens in de 2 a 3 weken kunt u het gehele oorstukje reinigen. Dat doet u bij voorkeur met de speciale producten. HearPlanet heeft voor u een speciale Achter Het Oor reinigingsset samengesteld met de producten die u nodig heeft voor uw hoorapparaat.

Online bestellen bij HearPlanet

Uw hoorapparaat schoonmaken met gespecialiseerde producten van HearPlanet? U profiteert van de volgende voordelen:

  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden
  • Veilig bestellen en betalen via iDeal
  • Gratis verzenden vanaf € 50,-

» Bekijk alle reinigingsproducten
 

Productaanbod gehoorapparaat schoonmaken


Sorteer op:

 

Hoorapparaat reinigen

Het schoonmaken van uw gehoorapparaat is met de juiste producten een fluitje van een cent. Cedis biedt u een omvangrijk aanbod reinigingsproducten, waaronder reinigingsbekers, reinigingstabletten, spiraalborsteltjes, reinigingsspray en doekjes. 

Gehoorapparaat drogen

Voor het drogen van uw hoorapparaat heeft Cedis ook gespecialiseerde producten ontwikkeld. Een droogbeker, perslucht of een blaasbalg en/of droogcapsules helpen u uw oorstukjes goed te drogen voor u ze weer gebruikt.

Elektrisch reinigen en drogen

Er zijn ook diverse reinigingsstations waarmee het reinigen en/of drogen van uw hoortoestel geheel wordt geautomatiseerd. Reinigingssystemen voeren eerst een grondige reiniging uit met speciale vloeistof. Daarna wordt het gehoorapparaat gedroogd met circulerende warme lucht. Tot slot zijn veel van deze systemen uitgerust met UV-C licht waarmee uw hoorapparaat wordt gedesinfecteerd. Er zijn systemen die het reinigen en drogen geheel voor u uitvoeren, maar ook vindt u in onze webshop een speciaal droogstation.

Onderhoud gehoorapparaat

Vocht en vuil zorgt ervoor dat uw gehoorapparaat minder goed functioneert en kan bovendien irritatie van uw gehoorgang veroorzaken. Voor een goed onderhoud van uw hoorapparaat hebben we een aantal tips voor u opgesteld. 

  • Wrijf uw gehoorapparaat dagelijks goed schoon met een zachte, droge doek of tissue.
  • Maak uw hoorapparaat nooit schoon met alcohol, oplosmiddelen of gewone schoonmaakmiddelen. Deze tasten uw gehoorapparaat aan, of veroorzaken irritatie wanneer deze producten met uw huid in aanraking komen. 
  • Zorg voor een zachte ondergrond. Plaats bijvoorbeeld een handdoek op de tafel waaraan u uw hoortoestel schoonmaakt. Als uw hoorapparaat per ongeluk valt, zal dit schade voorkomen.

Bescherm uw hoorapparaat

Bescherm uw gehoorapparaat met onze kleurrijke EarGear hoortoestel-hoesjes. Met een leuk en handig hoesje verlengt u de levensduur van uw gehoorapparaat