Waterdichte oordopjes

Oordoppen die bestand zijn tegen water zijn ideaal tijdens bijvoorbeeld het zwemmen, douchen of watersporten. Waterdichte oordoppen of zwemoordoppen worden gebruikt door kinderen en volwassenen met gevoelige oren, buisjes of oorontsteking. In onze webshop vind je verschillende oordoppen die ervoor zorgen dat het water niet in de gehoorgang komt.

Wat zijn de beste oordopjes voor mijn kind?

Deze vraag komt wekelijks voorbij. Met al onze ervaring op het gebied van gehoorbescherming kunnen wij zeggen dat alle zwemoordoppen of waterdichte oordoppen van goede kwaliteit zijn. Afhankelijk van de leeftijd, persoonlijke voorkeur of de vorm van het oor en de gehoorgang kun je bepalen wat voor jouw kind of jezelf de beste oordoppen zijn. Maar wat zijn dan de verschillen?

Er zijn universele oordoppen zoals de Alpine Pluggies Kids en Alpine SwimSafe. Deze oordoppen hebben maar één maat en passen in vrijwel ieder oor.

Daarnaast zijn er nog siliconen oordoppen. Dit zijn bolletjes die je door te kneden verwarmt en zo passend kunt maken voor het oor. Het voordeel van de siliconen oordopjes is dat deze niet in de gehoorgang gaan.

Ook zijn er zwemoordoppen die je zelf op maat kunt maken door de randjes naar wens af te knippen. Dit type is tevens verkrijgbaar met een drukventiel voor gebruik in dieper water. Dit kan handig zijn om de druk op het oor te verlagen tijdens bijvoorbeeld het duiken.

Aanbod waterdichte oordoppen voor zwemmen

Oordoppen reinigen of vervangen

Alle oordoppen die geschikt zijn voor het zwemmen, douchen of andere watersporten zijn meerdere malen te gebruiken. Wij raden aan de gehoorbescherming na ieder gebruik te reinigen met bijvoorbeeld een desinfecterend doekje of spray. Dit voorkomt verdere irritatie van de gehoorgang en is zeker belangrijk in geval van een oorontsteking.

Daarbij raden wij aan de oordoppen tenminste iedere drie maanden te vervangen voor nieuwe. Zeker tijdens gebruik in zwembaden (chloor) zijn de oordoppen tijdig aan vervanging toe. Door het indrogen van het materiaal kunnen de oordoppen na verloop van tijd water doorlaten en/of zorgen voor irritatie.

Oordopjes kinderen

De oren van kinderen zijn erg gevoelig voor lawaai. Daarom moet er extra zorg worden besteed aan oordopjes voor kinderen. Bij Hearplanet vind je uitstekende oordopjes voor kinderen, die de oren van jouw kinderen goed beschermen. De oordopjes kunnen niet alleen gebruikt worden om lawaai tegen te gaan. In zwembaden houden de oordopjes voor kinderen het water uit de oren. In vliegtuigen zijn de dopjes ideaal om drukpijn in de oren van het kind te verminderen. De oordopjes voor kinderen zijn dus op vele manieren nuttig in te zetten. De oordopjes zijn zacht en zitten daardoor comfortabel. Hoewel de oordopjes voor kinderen beschermen tegen lawaai, krijgt jouw kind nog voldoende mee van de omgeving. En dat is wel zo'n veilig gevoel!

Topmerk oordopjes voor kinderen

Bij Hearplanet vindt u het topmerk Alpine voor de kinder oordopjes. Dit merk staat bekend om de zachtheid en het hoge comfort. Voor vele soorten bescherming biedt Alpine een uitstekende oplossing. Of het nu gaat om oordoppen voor feestjes of voor op de motor.