De juiste oordoppen voorkomen gehoorschade

Om gehoorschade te voorkomen is het belangrijk je gehoor te beschermen. Gehoorschade door bijvoobeeld harde geluiden is onomkeerbaar. Je kunt schade aan het gehoor voorkomen door de juiste oordoppen te gebruiken. Bij HearPlanet vind je veel verschillende oordoppen voor verschillende situaties.

Bekijk alle oordoppen

Oordoppen voor muziek

Ga je graag naar een festival, discotheek, concerten of een andere locatie waar de muziek op standje gehoorschade staat? Zorg er dan voor dat je de juiste oordoppen bij je hebt en natuurlijk ook gebruikt. Oordoppen tegen gehoorschade door harde muziek zijn verkrijgbaar met verschillende dempingswaarden en in verschillende soorten. De bekendste oordop is de Alpine Partyplug, welke comfortabel zit en een goede demping van het geluid heeft. De belangrijkste eigenschap van muziek oordoppen is dat je de muziek nog wil kunnen horen en de mensen om je heen nog wil verstaan. Doordat muziek oordoppen alleen de schadelijke geluiden filteren heb je de dag erna geen piep in je oren maar heb je wel optimaal kunnen genieten van je dag of nacht. 

Motorrijden met gehoorbescherming

De windruis die je ervaart tijdens een rit op de motor zorgt voor gehoorschade. Ons advies is daarom altijd speciale oordoppen voor op de motor te dragen tijdens het rijden. Naast windruis heb je ook te maken met het geluid van de motor zelf. Er zijn dan ook verschillende soorten oordoppen voor op de motor. Ben je een rustige rijder dan heb je doorgaans voldoende aan een gemiddelde demping. Ben je een snelheidsduivel dan kies je voor oordoppen met een hoge demping. Als fanatiek motorrijder adviseren wij te investeren in een paar goede op maat gemaakte oordoppen. 

Bescherm je oren tijdens het boren

Dit geldt niet alleen tijdens het boren maar voor alle klussen in en om het huis of tijdens je werk. Tijdens het klussen kun je eenvoudig gehoorschade oplopen, zelfs binnen enkele minuten. Je gehoor is niet opgewassen tegen het geluid van een boormachine of slijptol, zorg er daarom altijd voor dat je oordoppen of oorkappen gebruikt. 

Gehoorbescherming voor andere situaties

Last van gesnurk of omgevingsgeluid tijdens het slapen? Bekijk alle slaapoordoppen!

Oordoppen nodig tijdens het zwemmen, watersport of douchen? Bekijk het aanbod!

Last van druk op je trommelvlies in het vliegtuig? Bekijk de vlieg oordoppen!