Gehoorbescherming muziek

Luide muziek kan zorgen voor permanente gehoorschade. Dat is voor de meeste mensen niets nieuws, en toch springen veel mensen onvoorzichtig om met luide muziek tijdens bijvoorbeeld dancefeesten, festivals, concerten of gewoon tijdens het uitgaan. Gehoorbescherming wordt nauwelijks gedragen en hoewel veel mensen na het stappen last hebben van de bekende "piep in je oren", nemen maar weinig mensen die piep serieus.

Blijvende tinnitus door harde muziek

De officiële naam van de bekende piep in je oren is "tinnitus" oftewel oorsuizen. Dit is een vorm van gehoorbeschadiging waarbij je een fantoomgeluid hoort, oftewel: een geluid dat door niemand anders dan jijzelf te horen is. Meestal komt tinnitus voor als pieptoon, fluittoon of als een ruis in je oor. Bijna iedereen die regelmatig uitgaat heeft wel eens kortdurend een piep ervaren, en omdat deze meestal na enkele uren weer weg is, maken maar weinig mensen zich er druk over. Maar let op: deze piep gaat niet altijd weg. Soms wordt de gehoorschade permanent en hoor je de rest van je leven fantoomgeluid. Een effectieve behandeling tegen tinnitus of oorsuizen bestaat helaas niet, dus zul je ermee moeten leren leven. Tinnitus leidt tot oververmoeidheid, concentratieproblemen, depressiviteit, slaapproblemen en meer.

Wees zuinig op je oren, gebruik oordoppen bij luide muziek!

Gelukkig is het voorkomen van tinnitus heel eenvoudig. Gebruik oordoppen tegen gehoorschade door te luide muziek. Er zijn verschillende soorten oordopjes te koop: universele gele schuimpjes, universele earplugs of op maat gemaakte earplugs. De gele schuimpjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en vervormen het geluid. Op maat gemaakte gehoorbescherming zijn duur, maar voor de frequente concert- of dancefeestbezoeker een slimme investering. Tot slot zijn er universele earplugs speciaal voor muziek, die het geluid niet vervormen en zorgen voor een fijne beleving, maar die ondertussen ook je oren beschermen. De bekendste en meest comfortabele universele earplugs zijn de earplugs van Alpine. Ze zijn bijna onzichtbaar als je ze draagt en keer op keer te gebruiken.

Voor 15:00 besteld, vandaag nog verzonden, morgen in huis!

Productaanbod gehoorbescherming muziek


Sorteer op: